مقاله احتمال جایگزینی رایانه با معلم در آینده

مقاله احتمال جایگزینی رایانه با معلم در آینده مقاله احتمال جایگزینی رایانه با معلم در آینده

دسته : -فناوری اطلاعات

فرمت فایل : word

حجم فایل : 64 KB

تعداد صفحات : 66

بازدیدها : 510

برچسبها : رایانه معلم کامپیوتر مقاله

مبلغ : 2000 تومان

خرید این فایل

دانلود مقاله آیا در آینده رایانه جای معلم را می گیرد؟ - بررسی احتمال جایگزینی رایانه ها و کامپیوترها با معلم ها در تعلیم و تربیت و آموزش و پرورش

مقاله بررسی احتمال جایگزینی رایانه ها و کامپیوترها با معلم ها

آیا در آینده رایانه جای معلم را می گیرد؟

در این مقاله با تعریف وسایل ارتباط جمعی، سعی کردیم دید روشنی نسبت به آنها پیدا کنیم و جایگاه رایانه را در میان آنها بیابیم. پس به دلیل شاخصه هایی که رایانه داشت آن را جزو وسایل ارتباط جمعی قرار دادیم. سپس با بررسی نظر ((مک لوهان)) در ارتباط با نقش وسایل ارتباط جمعی در دهکده ی جهانی به نقش بی چون و چرای آنها در شکل دهی زندگی اجتماعی مردم پرداختیم.

از آنجا که فناوری های جدید، عصر فعلی را دوران طلایی اطلاعات کرده است به توسعه و ضروری اصلاح در برنامه های آموزش و پرورش پرداختیم و این که در شیوه های تدریس معلمان و استفاده ی آنها از روش های نوین تدریس و توجه به یادگیری مشترکین اصولاً نمی توانیم فرد را برای آینده تربیت کنیم. برای ورود رایانه به حوزه ی تعلیم و تربیت برخی زیر ساخت ها لازم است که به آسانی در ایران قابل دسترسی نیست.

تکنولوژی قدیمی مخابرات در زمانی که سرعت به اطلاعات حرف اول را می زند، اشکالات را بیشتر نمودار می سازد. برخی از انحصار طلبی ها در ایجاد خطوط مخابراتی قوی و آنتن های ماهواره، سرعت دسترسی به اینترنت را در حد ضعیفی نگه داشته است. در حالی که فیبرنوری، تکنولوژی بیست سال گذشته ی غرب است. ما اکنون خوشحال هستیم که شرق و غرب کشور را با فیبرنوری به هم وصل کرده ایم و در حالی که کشورهای شرق آسیا در حال کار کردن روی نسل چهارم تکنولوژی مخابرات است ما به گونه ای عمل می کنیم که هر چه امکان دارد سرعت خطوط مخابراتی را کم کنیم.

اگر نظر بر این است که معلمان را با رایانه آشنا کنیم می باید قدرت خرید آنها را هم بسنجیم و یا رایانه های تشویقی به این کار اختصاص دهیم. از سوی دیگر مشکل بعدی مدارس و معلمان ما در دسترسی به اینترنت، خریداری کارت ساعت استفاده است که حتی معلمان علاقه مند را کمی به فکر فرو می برد. آیا همان گونه که کشورهای خارجی برای استفاده ی معلمان و اساتید خود از اینترنت، تسهیلاتی حتی تا سر حد مجانی فراهم کرده اند، ما هم نمی توانیم چنین عمل کنیم؟ تا وقتی که موضوع هزینه ها برای معلم مطرح باشد مسأله رایانه را جزو فرهنگ هم نباید محسوب کرد.

از نگرانی ها و چالش ها در استفاده از رایانه و اینترنت صحبت شد و به این نتیجه کمی دست یافیتم که اگر معلمان ما به دانش روز مجهز نشوند و تغییر در نحوه ی تدریس و به تبع آن نگرش های خود، ایجاد نکنند، رایانه می تواند جای معلم را بگیرد ولی اگر معلم ما به فلسفه ی آموزش و پرورش، یادگیری های فراشناختی، روش های نوین تدریس، رایانه و مباحث مختلف آن به خصوص وبلاگ ها، امکان دسترسی و استفاده از آنها، مسلط شود امکان دارد که رایانه حتی به کمک او بیاید و تدریس و فعالیت هایش را هم غنی تر نماید. در هر صورت معلمان نمی توانند چشم به روی این پدیده ببندند و باید با مجهز شدن به دانش روز هر چه می توانند رایانه را در خدمت آموزش قرار داده و با ایجاد وبلاگ شخصی، افکار و عقاید خود را در معرض استفاده ی بقیه هم قرار دهند.

رایانه و ورود به تعلیم و تربیت

گرچه سعی کردیم نگرانی های موجود در ارتباط با استفاده از رایانه را بیان کنیم ولی باید قبول کرد که در ارتباط با خطراتی که ممکن است رایانه داشته باشد بین متخصصان تعلیم و تربیت، نظر واحدی وجود ندارد. از طرف دیگر اگر ما قبول کنیم که مخاطراتی هست، درباره ی نوع مشکل هم، نحوه ی برخورد افراد با آن، زمینه های تربیت اجتماعی و فردی قبلی افراد در این کار دخالت دارد ولی این خطر هست دانش آموزانی که پیش از آن اجتناب، از تعاملات اجتماعی آسیب دیده باشند.

کامپیوتر در روابط دانش آموزان و معلم خللی ایجاد نمی کند چون این معلم است که با توجه به اهداف باید آموزشی را پیش ببرد ولی در این میان هستند دانش آموزانی که دارای معلومات رایانه ای بیش از معلم خود هستند و در روابط سنتی شان؛ با معلم که در آن به عنوان متخصص تعریف شده است، خللی ایجاد می شود، معلم از نقش یک دانای کل خارج می شود چرا که دانش آموز می تواند با جستجو در وبلاگ ها و سایت های تخصصی اطلاعاتی حتی به زبان فارسی تهیه و به راحتی دانش قدیمی معلم خود را زیر سئوال ببرد...

خرید و دانلود آنی فایل

به اشتراک بگذارید

Alternate Text

آیا سوال یا مشکلی دارید؟

از طریق این فرم با ما در تماس باشید